Održana je početna konferencija projekta ”Volontiranje365” na kojoj je predstavljen rad Volonterskog centra Glina.


Volonterski centar Glina osnovan je 01. kolovoza 2017.g. kao rezultat zajedničkog rada Udruge za obrazovanje, kulturu i razvoj civilnog društva ”LUTUM” i Agencije za razvoj Grada Gline. Partneri su mu Grad Glina, Crveni križ Glina i Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota Iks, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Volonterski centar otvoren je svim građanima, a njegovo djelovanje je utemeljeno na načelima solidarnosti, humanosti, uvažavanja različitosti, nenasilja, suradnje, odgovornosti, samostalnosti i neovisnosti. Ujedno je i mjesto informiranja, educiranja i povezivanja svih onih koji žele volontirati.

U ime gradonačelnika Grada Gline, Stjepana Kostanjevića, sve prisutne pozdravila je potpredsjednica Gradskog vijeća dr. Melita Lončarić Biškup. Obećala je da će pomoći Volonterskom centru u njegovom radu te je pozvala sve mlade Glinjane da se uključe u rad novoosnovanog centra jer samo volontiranje je jako humano i kada date nekome nešto, trostruko vam se vrati, zaključila je potpredsjednica.

Na početnoj konferenciji prisustvovali su predsjednica Županijske skupštine, Ivanka Roksandić, izaslanica župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića, te Alen Breček, izaslanik prim. Marine Kovač, ravnateljice Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot. Uz brojne goste prisustvovali su i predsjednici Udruga i Zavičajnih klubova na području grada Gline.

Trajanje projekta je 12 mjeseci, a cilj je pružanje potpore udrugama na glinskom području kroz pomoć u organiziranju volontera i volonterskog rada, vođenja evidencije o volontiranju, pripreme plana i programa volontiranja te će se s tim ciljem biti organizirane radionice i predavanja o osnovama volonterskog rada.